Tunézia, Tunisz - Öt évre szóló fejlesztési programot készít elő az átmeneti tunéziai kormány. A miniszterelnök, Hamed Jebali 35-45 milliárd dollárra becsüli az ehhez szükséges pénzt

Gigantikus összegű fejlesztési tervet készít elő a tuniszi átmeneti kormány. Az öt évre számolt, akár 45 milliárd dolláros költségű beruházások, fejlesztések egy részét az Iszlám Fejlesztési Bank részvételével valósítanák meg. Az átmeneti kormány vezetője erről az első iszlám gazdasági fórum megnyitóján beszélt Tuniszban. Hamed Jebali bejelentette azt is, hogy kidolgozzák azokat a jogi kereteket, amelyek lehetővé teszik az iszlám gazdaság bevezetését Tunéziában, ahol a kormány tervei szerint az iszlám finanszírozás regionális központját is kialakítják.

 

Az Iszlám Fejlesztési Bank 1975-ös megalapítása óta több mint 3 milliárd dollárt folyósított tunéziai fejlesztésekre, egyebek között az energetikai, az oktatási és az egészségügyi szektorban. Tunéziában három iszlám bank működik szaúdi és emirátusokbeli érdekeltségekkel.