asTunézia, Tunisz – Az orosz külügyminiszter-helyettes villámlátogatást tett az észak-afrikai országban. A tunéziai külügyminiszterrel folytatott megbeszélésen a két ország kapcsolatát és az arab-tavasz országainak jelenlegi helyzetét vitatták meg.

A hivatalos közlemények még egy letűnt időszak nyelvezetét idézik, de a tárgyalások már a jövőről szóltak. Mohammed Mouldi Kefi tunéziai külügyminiszter és Mihail Bogdanov orosz külügyminiszter-helyettes találkozóján a két ország bilaterális kapcsolatainak erősítésének lehetőségéről egyeztettek.

Khmais Jhinawi, tunéziai külügyi államtitkár méltatta Oroszország szerepét az ország demokratizálásában és nagyra értékelte az orosz választási megfigyelők tunéziai munkáját. Jhinawi megköszönte az orosz humanitárius segítséget, ami igencsak jól jött a líbiai menekültáradat kezelésében.

Bogdanov elismerését fejezte ki az október 23.-ai választások nyugodt és tiszta lebonyolításáért. Biztosította Kefi-t arról, hogy Oroszország kész támogatni Tunéziát ebben a kulcsfontosságú időszakban a vállalkozások és beruházások, a turizmus, a kultúra, a sport és a felsőoktatás területén.