Zine-al-Abdine-Ben-AliTunézia, Tunisz - A világhálón milliók láthatták Tunézia új belügyminiszterét, a mérsékelt iszlamista Ali Larejedet elég egyértelmű helyzetben egy másik férfiúval. Az országban óriási botrány tört ki, és szinte mindenki az egy évvel ezelőtt megbuktatott rendszer titkosszolgálatát gyanúsítja a kompromittáló videó közzétételével.

Ali Larajed 15 évet töltött Ben Ali börtöneiben. A titkosszolgálatnak bevett módszere volt a foglyok megalázása és kínzása, valamint kompromittáló felvételek készítése. A most közzétett pornó video is állítólag már csaknem húszéves.

 

A kormányszóvivő így nyilatkozott az ügyről az egyik kereskedelmi rádiónak:"Ez egy montázs, amely kb. 20 éve készült! Ben Ali idejében ez mindennapos dolog volt a börtönökben." A demokratikus ellenzék is csatlakozott az elutasító kampányhoz: "Méltatlan, piszkos és erkölcstelen dolog ennek a videónak a közzététele, olyan módszer, amelyet a Ben Ali féle diktatúra alkalmazott "- fogalmazta meg véleményét az ügyről az ellenzéki Afeh Toure párt közleménye.

A Le Temps című tuniszi francia nyelvű újság vezércikkében azt írja, hogy a bukott diktátor, Ben Ali hívei állhatnak a háttérben. A belügyminisztériumban ugyanis nem volt komoly tisztogatás, Ben Ali emberei a helyükön maradtak és fogcsikorgatva fogadták, hogy egykori foglyuk lett a főnökük, mint Tunézia belügyminisztere. A pornó video egyébként péntek hajnalra lekerült a világhálóról ..