P1070308Február 21-én a Tuniszi El Gammarth szállodában került megrendezésre az idei év első rangos eseménye, melyet a Tunisie Place du Marché szervezett, az Ipar és Innováció téma körében. Az egész napos rendezvényen több mint 800 jelentek meg a szakma különböző képviseletében, úgymint gépipar, kohászat, autóalkatrész, elektromosipar, távközlés, műanyagipar, csomagolástechnika és vegyipar.

A szálloda halljában 46 kiállítócég kapott bemutatkozási lehetőséget, az esemény fővendége az API volt, mely az Ipari és Promociós Ügynökség hivatala.
Tunéziai cégeken kívül jelen voltak Algériából,Franciaországból,Kanadából,Olaszországból, Németországból és Magyarországról.
A rendezvényt megnyitó beszédét a Tunisie Place du Marché alapítói, M. Skander Haddar és M. Ali Babbou tartották meg, majd az Ipari és Promociós Ügynőkség Hivatal vezérigazgató helyettese Mr. Noureddine Taktak tartott előadást.
A rendezvényt kiemelt médiafigyelem kísérte, többek között a Tunéziai Állami Televízió riporterei készítettek felvételeket és riportokat a cégek képviselőivel, továbbá a Businessnews gazdasági lap és a Jawerah rádió.
A nagyszámú jelenlét igazolja azt, hogy Tunéziában élénk a kereskedelmi szellem, a vállalkozók nyitottak minden olyan megmozdulásra,amely előbbre viheti az ország iparát és kereskedelmét.

P1070308

Tunézia:- TPM : több mint 800 B2B találkozó a gazdasági hiány csökkentése céljából

Kommentárok:
A 2012-ben a Tunézia Piactér „TPM" által rendezett első „Ipari és Innovációs Üzleti Megállapodások" rendezvényeit által kedden február 21-én tartották meg.
Ezeknek az üzleti megállapodásoknak az a célja, hogy elősegítsék a vásárlók-szállítók kapcsolat-felvételét, valamint a konkrét ipari alvállalkozói partnerkapcsolatok kiépítését különböző ágazatokban (gépipar, fémipar, autóalkatrészek, elektromos ipar, elektronika, távközlés, műanyagipar, csomagolástechnika, vegyipar, olajipar...).

Több mint 800 megbeszélés zajlott la a nap folyamán párhuzamosan a műszaki előadásokkal, amelynek során 5 vállalat mutatta be szolgáltatásait, tevékenységét, megvalósított üzleteit és céljait.
Több mint 1100 tunéziai és külföldi megrendelő és szállító (algériaiak, franciák, kanadaiak, olaszok, németek...) vett részt a gazdasági találkozón.
Mintegy negyven kiállító stand állt rendelkezésre, hogy a TPM partnervállalatai bemutathassák termékeiket és szolgáltatásaikat.

Souheil Nabli, a Tunisie recouvrement (TR), (Tunéziai behajtás követelő cég) vezérigazgatója beszédében emlékeztetett arra, hogy Tunézia azon ritka országok közé tartozik az egész világon, ahol egy kifizetetlen csekk kibocsátójára börtönbüntetés vár. "Néhány éven belül, amikor a csekk már nem rendelkezik büntető értékkel Tunéziában, mit fogunk tenni?" - tette fel a költői kérdést.
"A jelenlegi helyzetben, amelyet a kifizetetlen számlák kockázatának növekedése jellemez, a helyzet több mint nyugtalanító" - tette hozzá M. Nabli.