Hazbun_TunisiaTourismTunézia, Tunisz – Tunézia felfedezésére biztat a helyi turisztikai miniszter. Az ország idegenforgalmi stratégiájában az eddig kevésbé kiaknázott kulturális turizmus fejlesztése szerepel a következő szezonokra.

 

Az idén hatmillió turistát várnak Tunéziába. Ez már majdnem annyi, mint a forradalom előtti utolsó évben. 2010-ben hétmillióan keresték fel Hannibál egykori országát. A forradalom azonban jelentősen visszavetette az iparágat, 33 százalékos veszteséget könyveltek el 2011-ben.

 

Tunéziában a nemzeti össztermék hét százalékát adja az idegenforgalom. A szektorban csaknem 400 ezren dolgoznak. A Ben Ali rezsim bukása utáni hónapokban 25 szálloda zárt be, aminek következtében több ezerrel nőtt a munkanélküliek száma.

Ebben az évben azonban már változást, javulást vár a tunéziai idegenforgalmi miniszter. Elyes Fakhfakh úgy látja, hogy elérhetik a hatmillió turistát, persze ez nagyban függ a biztonsági helyzettől. A tárcavezető egy minapi szakmai tájékoztatón vázolta, hogy a következő szezonok stratégiája a kulturális turizmus elősegítése lesz. Az ország belsejében számos régészeti emlék van, amelyeket eddig nem nagyon látogattak a külföldiek. A cél az lenne, hogy ezeket a belső régiókat is bekapcsolják a turizmus vérkeringésébe.