Jakab Istvánnak a Parlament elnök-helyettesének vezetésével április 19-21 között parlamenti delegáció folytatott tárgyalásokat Tunéziában.

A látogatás fontosságát jelzi, hogy mivel a tunéziai demokratikus választásokat követően térségünkből a magyar parlamenti delegáció volt az első, amelyik felkereste Tunéziát, a delegációt több magas rangú állami vezető mellett fogadta Mohamed Beji Caïd Essebsi tunéziai elnök is.

A program kiemelkedő eseményeként a nagyköveti rezidencián tartott fogadás keretén belül a magyar delegáció vezetője ünnepélyes keretek között adta át Zoubeir Chaieb és Khaled Benjemaa vállalkozóknak, a Tunéziai - Magyar Üzleti Tanács elnökének és elnökhelyettesének a MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE kitüntetést.

Zoubeir Chaieb úr az Aetech-solutions Informatikai és Telekommunikációs cég, Khaled Benjemaa úr a Société d'Automobile cég tulajdonos vezérigazgatói, az utóbbi egyben Magyarország tuniszi tiszteletbeli konzulja.

A Pántos György tuniszi nagykövet által tartott fogadáson, a magyar parlamenti delegáción kívül megjelentek a tunéziai politikai, gazdasági, kulturális és társadalmi élet kimagasló képviselői, valamint a Chaieb és Benjemaa családok tagjai.

Köszönő beszédében Chaieb úr külön köszönetet mondott Balogh Sándor úrnak, a Magyar-Tunéziai Üzleti Tanács elnökének és munkatársainak valamint Abderraouf Betbaieb tunéziai és Pántos György magyar nagyköveteknek a munkájukhoz nyújtott magas szintű és folyamatos támogatásért s kérte, hogy ezt a támogatást továbbra is élvezhesse a Tunéziai - Magyar Üzleti Tanács.

A delegáció elutazása előtt a tárgyaló felek díszvacsorán vettek részt.